MediaCoach on Tour: Jan - Juni 2018

Een aantal keren per jaar organiseert de Beroepsvereniging excursies bij collega MediaCoaches op locatie. Deze gastheer/vrouw MediaCoach presenteert ter plekke de wijze waarop zij of hij vormgeeft aan het vak MediaCoach. Het doel is om elkaar te inspireren en te helpen projecten op te zetten. Er kunnen maar een beperkt aantal MediaCoaches deelnemen per keer, dus wacht niet te lang met aanmelden. Binnenkort vind je hier de eerste informatie over het programma MediaCoach on Tour.

Eerste bijeenkomst: woensdag 28 maart 2018

DSC4092De eerste plenaire bijeenkomst van de beroepsvereniging is gepland op 28 maart 2018, locatie: de Reehorst in Ede, aanvang 11.00. Deze dag is met opzet gekozen omdat op die dag het 10e Nationaal Mediawijsheid Congres plaatsvindt. Immers, het grootste mediawijsheid-evenement waar vele MediaCoaches aan deelnemen! Alle MediaCoaches zijn welkom om bij deze informatiebijeenkomst aanwezig te zijn.

MediaCoaches aangesloten bij de Beroepsvereniging kunnen zich voor aanvang van het congres al voor hun favoriete workshops aanmelden!

Klik hier om je aan te melden voor de ledenvergadering op woensdag 28 maart 2018

Dossiertraining: Fake it or make it!
Dinsdag 10 april 2018

fakenews3x

Wat kun je nog geloven in deze wereld waar we 24/7 worden bestookt met nieuws en informatie? Een van de 21st Century Skills is niet voor niets Kritisch Denken. In deze dossiertraining wordt uitgebreid ingegaan op het fenomeen 'nepnieuws' en de vaardigheden om verdachte bronnen te ontmaskeren. We gaan op praktische wijze in op de bronnen en de belangen van deze bronnen om nepnieuws te verspreiden. Natuurlijk pas je de kennis tijdens de training meteen toe op jouw vakgebied.

Wanneer: Dinsdag 10 april 2018

Open Source Intelligence Training / Internet Rechercheren+
Woensdag 18 april en woensdag 9 mei 2018cropped badge2 blue kl

Bent u zich bewust van de mogelijkheden van onderzoek op Internet? Na het volgen van deze training beschikt u over voldoende vaardigheden om het maximale uit een internetonderzoek te halen. Deze training wordt in samenwerking met Blue-Professionals georganiseerd en is alleen toegankelijk voor leden van de beroepsvereniging.

Meer informatie over de inhoud is hier te vinden: https://blue-professionals.nl/onmogelijkheden-van-internet/

Wanneer: woensdag 18 april en woensdag 9 mei 2018

Locatie: Dongemond college, Centrale Administratie, Collegeweg 1, 4942 VC Raamsdonksveer. Tijden nog onder voorbehoud: 09.00 - 16.30 uur

Maximum aantal deelnemers: 12 (er zijn nog 8 plaatsen beschikbaar)

Kosten € 360,-- incl. BTW, vooraf te voldoen aan Blue Professionals. De lunch voor beide dagen wordt aangeboden door het Dongemond college. Parkeergelegenheid ruimschoots aanwezig (gratis).

Zelf meenemen: laptop/tablet met internettoegang (WiFi beschikbaar)

Aanmelden kan via deze link: https://www.blue-professionals.nl/osint-training-leden-beroepsvereniging-mediacoaches.  Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. .

LET OP: de aanmelding voor leden van de beroepsvereniging sluit op 30 maart a,s. Indien de training dan niet vol zit, kunnen ook niet bij de beroepsvereniging aangesloten MediaCoaches zich aanmelden voor een bedrag van 450 euro incl. BTW en zijn ook niet-MediaCoaches welkom. Zij betalen 500 euro incl. BTW voor deze training.

Neem voor vragen even contact op met Susanne van Rootselaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dossiertraining: Het belang van gamen en gamification:
Dinsdag 15 mei 2018

gamification3x

Geen educatie zonder game-elementen. Spelend leren wordt: spannend leren. In deze dossiertraining worden de 4 typen spellen behandeld, de typen spelers en de spelelementen die een game zo aantrekkelijk maken. Je gaat een spel spelen en meteen deze analyseren. Met een opdracht pas je de nieuwe kennis toe in jouw eigen vakgebied.

Wanneer: dinsdag 15 mei 2018.

Locatie: Aristo zalen, Utrecht. Tijden: 13.00-17.00 uur. www.aristo.nl

Dossiertraining: Digitale ethiek, voorwaarde voor samenleving en burgerschap:
Donderdag 7 juni 2018

socialmedia3x

Mogen we alles zomaar posten? Welke ethiek is gewenst nu iedereen journalist is? En wat is heden ten dage professionele journalistiek? In deze dossiertraining wordt geanalyseerd wat de ontwikkelingen zijn waardoor burgers aan de knoppen staan, en welke effecten dit heeft voor nieuwsgaring, de samenleving en burgerschap. Er wordt nagegaan welke normen en waarden nodig zijn om te komen tot een maatschappij waar digitale ethiek het kloppend hart vormt.

Wanneer: donderdag 7 juni 2018.

Locatie: Aristo zalen, Utrecht. Tijden: 13.00-17.00 uur. www.aristo.nl

Dossiertraining: Tijd voor blurred en mixed reality!
Donderdag 14 juni 2018

vrarblurred3x

Na AR en VR is er nu: Blurred en mixed reality. Een wereld waar realiteit gemengd is en fantasie-elementen samenkomen met de 'echte' werkelijkheid. Een wereld die net zo spannend als complex is. Maak kennis met de nieuwste ontwikkelingen en pas deze educatief toe voor jouw vakgebied.

Wanneer: donderdag 14 juni 2018.